torstai 22. elokuuta 2013

Oi Aurora

Sain toissayönä valmiiksi mekon, jonka materiaaliksi valikoitui Selian valmistuttana ja Maitotytön suunnittelema ihanaakin ihanampi joustis Aurora, jossa pystyraitojen lisäksi on kauniita valkoisia kukkia. Värimaailma on neutraali mikä tekee tästä kuosista huikean monikäyttöisen. Kerrankin aikuisempi kuosi, silti kaunis! Joustis keikahti vinoon kuten tämän mekkokaavan kohdalla kuuluukin.

Tässä se sitten on.
 

Pari sovituskuvaakin piti ottaa.


 

Käytin samaa kaavaa kuin aikaisemmin tekemääni diagonaaliappelsiiniin, mutta lukuisin muutoksin. Ensiksi Auroran helma on aavistuksen lyhyempi.

Lisäksi tähän tuli päälleommellut  kaarikaskut, ensimmäiset laatuaan mitä olen tehnyt. Leikkasin taskut niin että kuviot osuivat kohdalleen mekon kuvioiden kanssa ja ompelin resorikantit ihan ompelukoneella paikoillee, venyttäen taskunsuun resoria aavistuksen ettei jää löpöttämään ja reunusresoria voimakkaasti että istuisi sekin nätisti. Lopputulos oli, että ulkoreunat vetivät vähän kasaan, mutta päätin että menköön näin, olkoon se ominaisuus tälle mekolle.
 
Taskuja piti alunperin olla kaksi, mutta vasen tasku ei sitten osunutkaan kuvioiden puolesta täysin kohdilleen. Koska olin jo nähnyt ison vaivan resorien kanssa, päätin etten tee uutta taskua vaan yksi saa riittää. Saa siihenkin luurin mahtumaan.

 Tässä taskusta vielä lähikuvaa. Pienestä kupruilusta huolimatta olen tyytyväinen! Pääntien päätin huolitella Karkelokukan blogissa olleen ohjeen mukaan framilonin kanssa. Pääntiestä tuli aavistuksen liian pieni, enkä ole vielä aivan varma tulenko muuttamaan sen jossain vaiheessa avarammaksi resoripääntieksi. Jälki on kyllä siisti, olen käyttänyt hunajakenno-ommelta sillä en ole saanut aikaiseksi hankkia kaksoisneulaa. Tähän mennessä olen ollut tyytyväinen hunajakenno-ompeleeseen, ainoa miinus on toivoton hitaus ommeltaessa. Etenkin kellohelmaa tehtäessä menee aikaa tosi paljon.


Kädentiet huolittelin ihan saumurilla. Näin tuo kangas laskeutuu kauniisti. Mutta voi olla että framilonkanttaus toimisi tässäkin. 


Vielä yksi sovituskuva uudesta mekostani. Kesää on vielä jäljellä ja tämä menee myöhemminkin syksyllä leggingsien ja jakun kanssa. Me like! Tällä kaavalla TULEE vielä mekkoja lisää! 

2 kommenttia:

eitsu kirjoitti...

kiva mekko ja todella kaunis kangas

E.V. kirjoitti...

Kiitos! :)