sunnuntai 4. elokuuta 2013

appelsiinit puutarhassa

Kun näin Neenuskan/Emelin ompelukilpailun, minulla välähti. Mutta toisin kuin insinööreillä yleensä, ei tarvinnut sentään alkaa korjaamaan tuhoja. Napsuttelin itselleni appelsiinijoustiksen ja aloin suunnittelemaan sitä täydellistä mekkoa itselleni.

Kangas saapui, ja aloin miettimään oheistarvikkeita.
 Appelsiinijoustikseen löytyi kaapin kätköistä enemmän tai vähemmän sopivaa. Vasemmalta kellonsuuntaan: Metsolan keltainen joustis, kirkkan keltainen resori mistälie, oranssi ribbiresori Nosh, kirkkaanpunainen resori Metsolasta (muistaakseni), karmiininpunainen resori Pehemiältä, Tummapinkki joustis Metsolasta, valkoinen resori taitaa olla paikallisesta, musta resori Pehemiältä ja Fuksia ribbiresori Noshilta.

Lopulta päädyin valitsemaan karmiininpunaisen resorin, joka mätsäsi suht kivasti joustiksen punaiseen väriin.

Ja suunnittelemaan mallia!

Halusin selkeän mallin, jossa joustiksen upea kuvio pääsee oikeuksiinsa. Halusin mekon joka on Mekko eikä mikään tunika. Halusin leveän ja naisellisen helman. Halusin mekosta myös armeliaan käsivarsille.

Lopulta päätin ottaa esikuvaksi Metsolan vinoraitamekon, ja niin joustiskin keikahti vinoon. Helmasta kaavoitin kellomaisen, niin että kumpikin sivu on 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden. Mekon yläosa levenee niin että olkapäät ja käsivarsien yläosa on peitossa vaikka erillisiä hihoja ei olekaan. Mekko on siis tasan kahdesta kappaleesta tehty. Yksinkertainen usein toimii parhaiten.

Tässä sitten on lopputulos.


Kuvat on ottanut ja kuvakollaasin koostanut isäntä. Mekkoon olen aivan suunnattoman tyytyväinen!

Luulen, että olen löytänyt ikioman luottokaavan.

Ei kommentteja: