lauantai 11. tammikuuta 2014

Kahden sauman mekko, Oi Aurora vol2!Viikko sitten perjantaina Facebookin ompeluryhmässä oli haaste ommella vaate jossa on korkeintaan 4 rakennesaumaa. Ompelu oli määrä toteuttaa illalla klo 21 ja 23 välillä.

Olin epätietoinen pystynkö osallistumaan vaikka toteutusidean sain heti kun illan projektin speksit (eli max 4 saumaa vaatteessa), mutta kun lapset olivat jo unten mailla ennen klo 21 niin päätin osallistua.

Pikaisesti loin kaavan mekolle Metsolan liivimekon mittoja apuna käyttäen, ja klo 21 sain aloituskuvan ladattua esille.

Klo 21:45 oli mekkonen valmis.

Kangas on Selian ihanaa Aurora joustista leikattuna vinoon ja olalla ei ole saumaa laisinkaan. 1 m korkea kangaspala riitti tähän justiinsa. Mekko on malliltaan sama kuin loppukesästä itselleni tekemä mekko Harmaasta Aurorasta.

Ainoat saumat tässä mekossa on siis sivusaumat. Pääntielle kiinnitin framilonin saumurilla (Karkelokukan blogista löytyvän ohjeen mukaisesti) ja kädentiet on saumuroitu siistiksi, joustis on siitä ihanaa materiaalia että tikkaus uppoaa siihen melko huomaamattomaksi. Helmassa reuna on ensin huoliteltu saumurilla ja sitten päärmätty ompelukoneen siksakilla. Jopa minä selviydyin tästä mekkosesta kolmessa vartissa, vaikka olen yleensä melko hidas.

Aamulla sain sovituskuvia tyttöni päällä. Tuntui viihtyvän mekossa, sillä tämä pysyi päällä vaikka tapana on yrittää päästä vaatekappaleista eroon. Isovelikin ihasteli, että ompa sisko kaunis...


 Mekko sivusta....

...Edestä...


... Ja takaa.


Esitellessäni mekkoa ompeluryhmässä minulta kysyttiin millainen kaava minulla oli käytössä. Tässä se on, piirrettynä neljälle yhteen teipatulle A4:lle mittojen kanssa. Tämä on sopiva 74-80 cm vaatteita käyttävälle tytölle ja mittasuhteet eli käytännössä kainalo-kainalomitta ja pituus on Metsolan valmisvaatteesta, liivimekosta koossa 74/80.


Tämä ei takuulla jää ainoaksi mekoksi tällä kaavalla! <3

4 kommenttia:

Krista kirjoitti...

Onpa tosi näppärä pikaompelus ja hieno lopputulos!

E.V. kirjoitti...

Kiitos :)

Millamari kirjoitti...

Kaunis mekko! Kiitos inspiraatiosta, postasin juuri oman versioni, jonka linkitin tännekin.

E.V. kirjoitti...

Kiitos Millamari, kävinkin jättämässä terveiset blogiisi :)

Metsolan Waterlily on minullakin pitkään ja rakkaudella hillottu ihanuus, jota en ole raaskinut vielä lähteä pilkkomaan, mutta ehkäpä tämänlaiseen sitten....