tiistai 4. maaliskuuta 2014

Piskettipyyhe pienelleMinulla on jo pitemmän aikaa poltellut kaapissa 2 raporttia Verson Puodin valmistuttama Rauman posliinikoirat joustofroteeta.

Minulla on myös pitemmän aikaa poltellut idea tehdä lapsille hupullinen pyyheviitta, pojalle Lindexiltä ostamani Cars-pyyheviitan innoittamana.

Sysäys silputa posliinikoirat pyyhkeeksi tuli, kun huomasin Metsolan ystävämyynnistä tilaamani metrin pätkän vintageruskeaa joustofroteeta mätsäävän täysin Posliinikoirajoustiksen ruskean kanssa.

Ja eikun toimeen. huppuviittaan valikoitui Pisket edestä ja takaa, Pollarin nassu pilkistää osittain etukappaleen reunassa ja loput etupuolesta löytyy hupusta. Pyyhe valmistui lähes zero waste-metodilla sillä vain ruskean joustofroteen osalta jäi pari pientä suiroa pituudesta ja posliinikoirista päätyi pyyhkeeseen 1,5 koiraa, vain vähäinen määrä nöyhtää syntyi saumuroinnista. Suorien saumojen ompeluun ei kauaa mennyt aikaa ja käsinompelua tarvitsi vain sekä etu- että takakappaleen kääntöaukkoihin 5 cm:n matkalta.


Neiti heräsi sopivasti sovittamaan. Kasvunvaraa ainakin on tässä viitassa, jonka korkeus on n. 55 cm sillä helma viistää lattiaa. Aika korjaa kyllä tämän ongelman.... Leveyttä olisi saanut olla hieman enemmänkin, mutta tässä joutui tekemään kompromissin 
 kuvion mukaan. Neiti ei innostunut oikein kuvattavaksi, mutta sain sentään pari käyttökelpoista otosta


Tähän voisi vielä harkita neppien laittoa sivureunaan, niin viittaan saisi tavallaan hihat. Lisäksi viitta on yllättävän painava vaikka pieni onkin kaksinkertaisen materiaalinsa vuoksi. Luulen kuitenkin että näitä tulee vielä lisää. Pojan Cars-viitan alta rupeaa jo polvet vilkkumaan...Ei kommentteja: