sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Hyvää äitienpäivää! Katsaus ensi syksyyn....

Vihdoin ja viimein olen saanut talvivaatteet poistettua eteisestä. Osa on säilötty odottamaan ensi talvea, osa myytäväksi ensi syksynä.

Ei ole ehkä sopivin hetki esitellä talvivarusteita kun ulkona vihertää hetki hetkeltä enemmän, mutta tuli ostettua meidän neidille Reimashopista alennusmyynnistä varusteita ensi talveksi. Toivon, että koko 74 riittää koko kauden yli, sillä ostin kyseistä kokoa olevan Sintti-välikausihaalarin, oranssin fleecehaalarin sekä tosi prinsessamaisen tummanlilan talvihaalarin jossa on vyötäröllä frilla ja hupun reunassa keinoturkis.

Koska vauvanvaatteet ovat tosi nopeita tehdä, on niiden kanssa hyvin pieni riski että tekeleet jäävät ufoiksi etenkin kun ne jäävät hetkessä pieniksikin. Minulla oli yksi kerä tosi ihanan sävyistä Zitron Nimbus lankaa. Se halusi pipoksi, mutta itselleni siitä ei olisi riittänyt. Niinpä kaivoin virkkuukoukun esiin ja tekaisin tytölle hatun. Malli on omasta päästä, ja tässä tulos:


Kuva ei anna oikeuksia langan väriloistolle, joka toistaa kauneimman ruskan värisävyjä. Hattu on toteutettu kiinteillä silmukoilla ja siinä on korvaläpät (joita tehdessä keksin kuinka virkata "nurjia" eli kaikki kerrokset näyttävät samanlaisilta). Nauhat on neulottu kahdella sukkapuikolla kahden silmukan putkea ja päät on huoliteltu vetämällä lanka nauhan sisään ja sen jälkeen huovutettu varovasti pyörittelemällä narua sormien välissä - lankahan on helposti huopuvaa merinohahtuvaa. Hattu on vielä liian iso vauvalle. Se toivottavasti on sopiva ensi talvena, sillä kuin vahingossa siitä tuli sopiva välikausisettiin:

 Haalari lienee enemmän pojille suunnattu kuosiltaan, mutta minusta tuo harmaa-oranssi värimaailma on riittävän unisex että sitä voi pikku prinsessakin pitää. Jos hattu onkin jäänyt ensi syksynä pieneksi, niin lankaa on vielä muutama gramma joten uskoisin että hattua saa tarvittaessa suurennettua muutamalla lisäkerroksella kiinteitä silmukoita.


Ei kommentteja: