keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Vähän villapöksyistä

Vielä kerran tuli puettua tyttöni päälle villahousut jotka vielä juuri ja juuri mahtuivat päälle ja ensi syksynä ovatkin jo auttamattoman pienet. Pöksyjen parina on Molokidsin body.
 

Nämä villahousut on versio II villahousuista jotka olen esitellyt jo aiemmin. Pöksyjen erikoisuus on käännettävä jalkaterä kuten hihoissa voi olla käännettävät tumput. Villahousut ovat siis tavallaan puolipotkarit mutta teräosa voidaan tarvittaessa kääntää niin että jalkaterät ovat esillä. Ehkäpä kirjoittelen pöksyjen ohjeen paperille joskus. Lankaa tosin ei valmisteta, mutta Dropsin Big Delight taitaa olla aivan vastaava lanka.

Pöksyt on siis neulottu tasona ainaoikeaa ja neulominen on aloitettu takaa. Haaraosa on muotoiltu kavennuksin samalla kun lahkeisiin on luotu silmukoita niin paljon kuin tarvitsee haluamansa lahkeenpituuden saavuttamiseksi. Kääntöosaa varteen tarvitsee sitten luoda vielä lisää silmukoita. Etukappaleen puolelle päästessä haaraosaan lisätään silmukoita ja sitten päätellään lahkeen silmukat. Etukpl on kapeampi ts. takaosa tulee  etupuolelle saakka. Kun pöksyt on neulottu valmiiksi, kootaan koko komeus kahdella saumalla lahkeista vyötäröön.Ainakin uni maittaa iloisen värisissä villahousuissa, jotka on käsitelty lanoliinilla. Päiväpeitto jolla tyttönen uinailee on itse värjäämäni. Ostin valkoisen päiväpeiton vuosia sitten Hobby Hallin outlet - osastolta ja värjäsin sen ensin Dylonin yhdellä värillä ja sen jälkeen solmuvärjäsin toisella. Taisi kummankin värjäyskerran värit olla sekoituksia parista eri väristä. Olen ollut (päiväpeitonkin) lopputulokseen oikein tyytyväinen.

Ei kommentteja: