sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Osa kangasvarastostani, mutta mitä tehdä niistä?

Minulla on yksi kaappi täynnä kankaita, joita olen päättänyt lisätä varastooni käytettäväksi sitten joskus. Saa nähdä kuinka käy... Tässä kuitenkin otos aivan hiljattain tekemistäni hankinnoistani.


Tuoreita joustofroteehankintoja. Nappasin itselleni kaunista ralliraita-kuosia keltaisen ja vihreän. Keltaisesta voisin tehdä jotain itselleni, sitten joskus. Minulla on suuri kynnys tehdä mitään itselleni nyt koska raskauskilot eivät ole vielä karisseet, eikä ne itsestään pois lähdekään! Pari numeroa saisi tosiaan pienentyä ennenkuin alan arvokkaita kankaita itselleni leikkelemään. Sama pätee Metsolan Hippie-kankaaseen, jota onneksi sain hankittua itselleni ennekuin myytiin loppuun. Hippietä tuli ostettu useammassa erässä kun keksin että haluan siitä ehdottomasti jotain sekä itselle että tytölleni. Kyseinen kuosi ei vanhene kaapissa vaan tulee olemaan kuin laatuviini :)

Metsolan kauniinvärinen ja ihanan  retro kelta-oranssi-ruskeasta joustiksesta haluaisin tehdä esikoiselle puseron ja potkupuvun kuopukselleni, samoin kuin Majapuun/Pehemiän kelta-pinkistä joustiksesta. Majapuun joustiksen kanssa sopiva Leena Rengon suunnittelma Kalastaja-trikoo on juuri nyt esipeseytymässä.

Tanyasumin nallejoustis haluaisi ehkä jumpsuituiksi pienemmälle ja huppariksi isommalle. Naperonutun Junajoustis sai esikoisessani aikaan hyvin välittömän reaktion; Tämä on Hänen juttunsa. So be it, täytyy tehdä siitä paitoja hänelle. Vaan mistä löytää sopiva kaava, raglanhihainen? Olen selaillut Ottobren lehtiä, mutta poikani suhteen päätynyt siihen että lienee paras tehdä kaava olemassaolevien Metsolan paitojen mukaan ja tehdä hihoihin  kääntövarat Me&I tyyliin. Kutakuinkin kaikkien muiden valmistajien, kuin Metsolan paidat lepattavat hoikan ja liikkuvaisen pojan päällä. Poika itsekin tuntuu viihtyvän ihonmyötäisissä puseroissa, sillä jos väljyyttä on vähänkin enemmän niin ainakin hihat nirhitään hampailla.


Nämä ylläolevat kankaat eivät toivottavasti jää ufoiksi, sillä jokaisella korkeutta 50 cm ja tarkoitus olisi tekaista niistä tuubihuivit itselle. Kankaat ovat siis Käpynen-kuosi, Sari Ahokaisen suunnittelema kuosi ja Lillestoffin Sakura. Kaikki Bellapuusta.


PaaPiin suunnittelema kuosi  Majapuun neuloksena oli pakko napata itsellekin. Tästä tulee kuopukselle jotain söpöä, mutta en tiedä vielä mitä. Höysteenä sopivat trikoot. Jumpsuit voisi olla ihana, tai näkisin sen myös A-linjaisena söpöstelytakkinakin. Tämä trio luultavaksi jää varastoon kunnes tyttöni on isompi jotta siitä olisi pitempään iloa, sillä neuloksesta ei riitä moneen vaatteeseen kun sitä on alle metri. Juuri nyt tyttö kasvaa valtavaa vauhtia ( on siis 5 kk vanha)

Ei kommentteja: