sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Palataan ajassa 5 kk taaksepäin...

Aion välttää lasteni kuvien julkaisua, mutta tässä kuva pikku neidostamme lähtövalmiina kotiin sairaalasta.
Neiti on puettu suurta hetkeä varten HM:n kietaisubodyyn ja Tintun ihaniin kettu puolipotkareihin. Valtavan tuuhea tukka on piilotettu itsetehdyn kypärämyssyn alle, lankana oli Sublimen unelmanpehmeä ohut merinolanka, ohje klassikko joka löytyy mm. Garnstudion sivuilta, koko nb. Tumput tekaisin sairaalassa, koska neiti raapi kasvonsa salamannopeasti naarmuille jos pikku kätöset jäivät edes hetkeksi paljaiksi. Tumput on virkattu Dropsin BabyAlpacaSilk-langasta jotka minulla oli mukana sairaalaan tullessa sillä - niin hassulta kuin se kuulostaakin - niin matkassa oli jakuntekele jonka yritin saada valmiiksi ennen pienen syntymää mutta hän päättikin tulla jo hyvissä ajoin ennen laskettua aikaa. Ei ihan onnistunut, mutta reilu kuukausi kotiutumisen jälkeen oli sekin valmis:


Ympyräjakku on melkein kokonaan mallin mukaan tehty, mutta päädyin muokkaamaan sitä pidemmäksi ja etukappaleet ovat myös leveämmät niin että ne saa rintaneulalla kiinni. Virkatun ympyräjakun malli löytyy siis dropsin sivuilta ja se oli ihanan nopea tehdä.  Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen, ja alpakkasilkkilanka on todella ihanan tuntuista. Värikombokin on aivan herkku!


 Talvivauva tarvitsi villapökät. En enään löytänyt mistään kivaa ohjetta, jossa pöksyt neulotaan tasossa ja yhtenä kappaleena ainaoikeaa. Etsiskelemällä selvisi että että ohjeen suunnittelija oli pistänyt bloginsa salasanan taakse. Onneksi sain kuitenkin hahmoteltua mallin ja tekaisin Puro-langasta villahousut.


Myöhemmin sain tehtyä toisetkin villahousut samalla mallilla, mutta joissa on kääntösukka. Näistä ei vielä ole kuvaa ja neiti on jo kasvanut niistä uloskin, mutta valokuvaan pökät viimeistään siinä vaiheessa kun niille löytyy uusi käyttäjä.

Ei kommentteja: