sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Virkattu babette-tyylinen peitto Purosta

Tämä peitto valmistui jo vuosia sitten, mutta toimikoon se nyt ensimmäisenä postauksenani.

Ihailin suuuresti 2009-2010 vuodenvaihteessa toinen toistaan upeampia virkattuja torkkupeittoja, joita ihmiset esittelivät blogeissaan. Niinpä minäkin päätin suunnitella omani. Peiton idea on, että se on kasattu erikokoisista paloista. Muutama tunti vierähti ruutupaperi kädessä kun sovittelin erikokoiset neliöt suorakulmioksi. Oma haasteensa oli vielä sopivan langan löytäminen sillä heräsin ihanan Puro-langan olemassaoloon vasta kun se loppui kaupoista. Onneksi Menitasta löytyi Jäätynyt karpalo -väriä riittävästi yhden peiton tarpeisiin. Palat reunustin varmaan 15 vuotta kaapin kätköissä odottaneella Novitan Natura villalangalla, joka oli reilusti Puroa paksumpaa mutta väri sopi kokonaisuuteen hyvin.

Ja tässä on lopputulos, johon olen hyvin tyytyväinen:Puron valmistus lopetettiin, mutta paatunut hamsteri kun olen, niin lankaa löytyy edelleen varastosta; tuota liukuvärjättyä lankaa on ihana työstää kun värit vaihtuvat koko ajan. Olen työstänyt Puroa lähinnä virkaten kun minusta pehmeä hahtuvalanka sopii paremmin virkkaukseen ja huovutukseen kun neulottu pinta muuttuu liian nopeasti nöyhtäiseksi ja epäsiistiksi.

Painoa peitolla on lähes 2 kg ja koko on riittävä että sen alla mahtuu ottamaan torkut. Vastaavalla tekniikalla on ufona, mutta _lähes valmiina_ vauvalle peitto, huomattavasti pienempänä tietenkin....
Ei kommentteja: